Nu öppnar Bring sin andra terminal i Västberga

Terminalbyggnaden i Västberga där Bring nu hyr in sig. Foto: Catena Terminalbyggnaden i Västberga där Bring nu hyr in sig. Foto: Catena

Lagom till rea-veckan Black Week öppnar Bring sin andra terminal i industriområdet Västberga strax söder om centrala Stockholm.

I september tecknade Bring ett 5-årigt avtal med Catena om hyra av totalt 6 600 kvadratmeter terminalyta i Västberga, fördelat på 1 100 m2 lokaler samt knappt 5 500 m2 rangeryta.

Ytorna som Bring hyr har särskilt anpassats för att möta den ökande efterfrågan av hemleveranser på e-handelsmarknaden. Och nu har det blivit dags för Bring att tillträda de nya lokalerna i Västberga och den nya terminalen kommer att användas för hemleveranser och som pickup point i Stockholmsområdet.

Terminalen kommer att nå 2,3 miljoner mottagare och ha leveranser alla dagar i veckan i Stor-Stockholm. För extra snabb leverans erbjuder Bring även same day-leveranser i stora delar av området.

Den nya terminalen med kringytor som Bring fått i Västberga är också utrustad med cirka 40 laddstationer för elfordon.

– Vårt mål är att alla våra hemleveranser ska vara fossilria eller utsläppsfria i hela Norden år 2025, oavsett om vi levererar i storstäder eller på landsbygd. Redan idag är mer än 50% av våra hemleveranser i Sverige fossilfria, säger Tobias Åbonde, nordisk ansvarig för hemleveranser på Bring.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-11-20 08:14

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!