NTEX köper Fraktkompaniet

Anette Yngvessons Fraktkompaniet blir en del av Thomas Ströms NTEX. (Bild: NTEX) Anette Yngvessons Fraktkompaniet blir en del av Thomas Ströms NTEX. (Bild: NTEX)

Fraktkompaniets ägare och vd, Anette Yngvesson, säljer samtliga aktier till NTEX och kommer att fortsätta driva Fraktkompaniet som ett dotterbolag till Ntex.

Båda företagen startade i Göteborg, med likheter i verksamheten men med olika strategier. NTEX har vuxit både organiskt och genom förvärv med ett internationellt fokus, medan Fraktkompaniet endast vuxit organiskt med fokus på Sverige.

– Under de senaste åren har Ntex fått många förfrågningar från kunder om att även sköta deras inrikes transporter, säger Ntex vd och grundare Thomas Ström.

– I och med förvärvet av Fraktkompaniet kommer vi kunna tillfredsställa dessa kunder. Vår målsättning är att inom 3-4 år omsätta 1 miljard på inrikes transporter.

Fraktkompaniet startades 2006 och har 100 medarbetare, omsätter cirka 360 miljoner och finns med lager i Göteborg, Helsingborg, Stockholm och Malmö. NTEX startades 2003 och har haft en tillväxttakt på i snitt 20 procent per år, huvudkontor i Göteborg samt kontor i ytterligare åtta europeiska länder. I och med förvärvet får NTEX cirka 400 anställda och en omsättning på 1,9 miljarder kronor.

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2019-11-07 12:17 Uppdaterad torsdag, 05 december 2019 13:06

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!