NTEX köper Fraktkompaniet

Anette Yngvessons Fraktkompaniet blir en del av Thomas Ströms NTEX. (Bild: NTEX) Anette Yngvessons Fraktkompaniet blir en del av Thomas Ströms NTEX. (Bild: NTEX)

Fraktkompaniets ägare och vd, Anette Yngvesson, säljer samtliga aktier till NTEX och kommer att fortsätta driva Fraktkompaniet som ett dotterbolag till Ntex.

Båda företagen startade i Göteborg, med likheter i verksamheten men med olika strategier. NTEX har vuxit både organiskt och genom förvärv med ett internationellt fokus, medan Fraktkompaniet endast vuxit organiskt med fokus på Sverige.

– Under de senaste åren har Ntex fått många förfrågningar från kunder om att även sköta deras inrikes transporter, säger Ntex vd och grundare Thomas Ström.

– I och med förvärvet av Fraktkompaniet kommer vi kunna tillfredsställa dessa kunder. Vår målsättning är att inom 3-4 år omsätta 1 miljard på inrikes transporter.

Fraktkompaniet startades 2006 och har 100 medarbetare, omsätter cirka 360 miljoner och finns med lager i Göteborg, Helsingborg, Stockholm och Malmö. NTEX startades 2003 och har haft en tillväxttakt på i snitt 20 procent per år, huvudkontor i Göteborg samt kontor i ytterligare åtta europeiska länder. I och med förvärvet får NTEX cirka 400 anställda och en omsättning på 1,9 miljarder kronor.

Publicerad 2019-11-07 12:17

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna