Nowaste bygger skyttellager för 3PL-kunder

Nowaste i Helsingborg, snart med skyttellager. (Bild: Nowaste Logistics) Nowaste i Helsingborg, snart med skyttellager. (Bild: Nowaste Logistics)

Tredjepartslogistikern Nowaste Logistics, i Helsingborg, låter bygga en automatiserad lådlageranläggning med tre skyttelgångar. Leverantör blir Knapp, som får installera sin nya skyttel OSR Evo.

Nowaste Logistics ägs av den internationella frukt- och gröntgrossisten Everfresh, och har haft relativt hög grad av automation i logistikverksamheten för det egna matvaruflödet. På senare år har Nowaste kompletterat affären med tredjepartslogistik för ägare av allmänt gods, och vuxit till en av Sveriges större aktörer. Men den delen har hittills inte varit högt automatiserad.

Med den nya automationsanläggningen från Knapp vill Nowaste erbjuda högt automatiserad tredjepartslogistik även för relativt små e-handlare, något som varit högst sällsynt på den svenska marknaden. Leveranser för både e-handels- och butiksflöden ska kunna hanteras på gemensamt sätt, så tjänsterna är tänkta att svara väl mot handlares önskemål om stöd för så kallad omnikanalsförsäljning – där konsumenten ska kunna röra sig fram och tillbaka mellan nätbutiken och fysiska butiker under en köpprocess.

Genombrottet för automation i svensk tredjepartslogistik diskuteras ingående i en artikel i Transportnytt nr 9-2018.

Knapps nya skyttel OSR Evo skrev vi nyligen om i samband med mässan Logistik & Transport.

Nowaste Logistics AB omsatte förra året 380 miljoner kronor.

Alexander Kristofersson

Publicerad 2018-11-14 14:37

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun
Nor-Shipping
Ett antal lokaler i Oslo och Lillestrøm, Norge.
04 jun
04 jun