Nelly flyttar hem lagret till Borås igen

Nelly vill bygga ett nytt lager på 38 000 kvm i Nordskogen i Borås. (Bild: Logistic Contractor) Nelly vill bygga ett nytt lager på 38 000 kvm i Nordskogen i Borås. (Bild: Logistic Contractor)

Nelly flyttar tillbaka till Borås och en ny logistikanläggning i Nordskogen närmare huvudkontoret.

E-handelsföretaget Nelly flyttar sitt centrallager till en nyetablering i Nordskogen, i närheten av Nellys huvudkontor i Borås. Nelly lämnar ett 12 000 kvadratmeter stort lager i Falkenberg, med omkring 160 anställda.

Uppdraget att utveckla och bygga Nellys lager har gått till Wästbygg-ägda Logistic Contractor. Det kommer att placeras i Nordskogen i Borås och ha plats för 200 anställda. Initialt byggs 38 000 kvadratmeter med nära tolv meter i takhöjd. Samtidigt kommer det att finnas expansionsmöjligheter på 13 000 kvadratmeter.

– Vi har haft en bra dialog genom hela projektet och vi är redan klara med projekteringen och bygglov är inlämnat sedan en tid. Vi kan därför ha en byggstart redan i mitten av januari 2020 med inflyttning ett år senare, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor, i ett pressmeddelande.

Nelly utreder nu hur logistiken ska organiseras och tittar bland annat på automationen i sitt planerade lager.

Nelly flyttade år 2012 Nelly till Falkenberg från ett betydligt mindre lager på 600 kvadratmeter i Borås.

– Borås är ett strategiskt placerat kluster för distribution vilket ger oss tillgång till fler transportalternativ och möjlighet att erbjuda snabbare leveranser. Att vi samlar oss i Borås kan också bidra till att det blir enklare att arbeta tillsammans inom olika delar av bolaget, säger Anna Ullman Sersé, vd på Nelly, i ett pressmeddelande. 

Publicerad 2019-11-27 18:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst