Nelly flyttar hem lagret till Borås igen

Nelly vill bygga ett nytt lager på 38 000 kvm i Nordskogen i Borås. (Bild: Logistic Contractor) Nelly vill bygga ett nytt lager på 38 000 kvm i Nordskogen i Borås. (Bild: Logistic Contractor)

Nelly flyttar tillbaka till Borås och en ny logistikanläggning i Nordskogen närmare huvudkontoret.

E-handelsföretaget Nelly flyttar sitt centrallager till en nyetablering i Nordskogen, i närheten av Nellys huvudkontor i Borås. Nelly lämnar ett 12 000 kvadratmeter stort lager i Falkenberg, med omkring 160 anställda.

Uppdraget att utveckla och bygga Nellys lager har gått till Wästbygg-ägda Logistic Contractor. Det kommer att placeras i Nordskogen i Borås och ha plats för 200 anställda. Initialt byggs 38 000 kvadratmeter med nära tolv meter i takhöjd. Samtidigt kommer det att finnas expansionsmöjligheter på 13 000 kvadratmeter.

– Vi har haft en bra dialog genom hela projektet och vi är redan klara med projekteringen och bygglov är inlämnat sedan en tid. Vi kan därför ha en byggstart redan i mitten av januari 2020 med inflyttning ett år senare, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor, i ett pressmeddelande.

Nelly utreder nu hur logistiken ska organiseras och tittar bland annat på automationen i sitt planerade lager.

Nelly flyttade år 2012 Nelly till Falkenberg från ett betydligt mindre lager på 600 kvadratmeter i Borås.

– Borås är ett strategiskt placerat kluster för distribution vilket ger oss tillgång till fler transportalternativ och möjlighet att erbjuda snabbare leveranser. Att vi samlar oss i Borås kan också bidra till att det blir enklare att arbeta tillsammans inom olika delar av bolaget, säger Anna Ullman Sersé, vd på Nelly, i ett pressmeddelande. 

Publicerad 2019-11-27 18:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
Cron Job Starts