NA-KD automatiserar med Autostore i Landskrona

Den nya anläggningen i Landskrona blir högt automatiseraf. Här en sorteringsmaskin från distributionsanläggningen i Nederländerna. (Bild: NA-KD) Den nya anläggningen i Landskrona blir högt automatiseraf. Här en sorteringsmaskin från distributionsanläggningen i Nederländerna. (Bild: NA-KD)

Modeföretaget NA-KD meddelar att företaget givit Logent och Element Logic uppdraget att bygga och driftsätta en Autostore-lösning i sitt nya lager för Norden i Landskrona.

Nu står det klart att Jarno Vanhatapios modeföretag NA-KD kommer att automatisera med Autostore och använda Logent för driften. Den nya nordiska distributionscentralen byggs utanför Landskrona och ska komplettera den befintliga anläggningen i Nederländerna, som fortsatt kommer hantera kunder från Centraleuropa.

Lagret blir över 20 000 kvm stort, placerat i företagsområdet Kronan vid E6. NA-KD investerar drygt 100 miljoner kronor i det nya lagret.

Robotanläggningen dimensioneras initialt till över 100 000 backar och 100 robotar och anpassas för att kunna leverera över 1 000 ordrar per timme. Det betyder att anläggningen blir en av de större Autostore-anläggningarna i Europa. Driftstarten är planerad till tredje kvartalet 2020.

NA-KDs logistikpartner Logent ska utforma och driva lagret. Autostore-systemet, inklusive transportörs- och sorteringsautomation, levereras av Element Logic. På sikt handlar satsningen om flera hundra arbetstillfällen, skriver NA-KD i ett pressmeddelande.

Publicerad 2020-01-15 22:53

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!