NA-KD automatiserar med Autostore i Landskrona

Den nya anläggningen i Landskrona blir högt automatiseraf. Här en sorteringsmaskin från distributionsanläggningen i Nederländerna. (Bild: NA-KD) Den nya anläggningen i Landskrona blir högt automatiseraf. Här en sorteringsmaskin från distributionsanläggningen i Nederländerna. (Bild: NA-KD)

Modeföretaget NA-KD meddelar att företaget givit Logent och Element Logic uppdraget att bygga och driftsätta en Autostore-lösning i sitt nya lager för Norden i Landskrona.

Nu står det klart att Jarno Vanhatapios modeföretag NA-KD kommer att automatisera med Autostore och använda Logent för driften. Den nya nordiska distributionscentralen byggs utanför Landskrona och ska komplettera den befintliga anläggningen i Nederländerna, som fortsatt kommer hantera kunder från Centraleuropa.

Lagret blir över 20 000 kvm stort, placerat i företagsområdet Kronan vid E6. NA-KD investerar drygt 100 miljoner kronor i det nya lagret.

Robotanläggningen dimensioneras initialt till över 100 000 backar och 100 robotar och anpassas för att kunna leverera över 1 000 ordrar per timme. Det betyder att anläggningen blir en av de större Autostore-anläggningarna i Europa. Driftstarten är planerad till tredje kvartalet 2020.

NA-KDs logistikpartner Logent ska utforma och driva lagret. Autostore-systemet, inklusive transportörs- och sorteringsautomation, levereras av Element Logic. På sikt handlar satsningen om flera hundra arbetstillfällen, skriver NA-KD i ett pressmeddelande.

Publicerad 2020-01-15 22:53

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien