– Med nya Sverigelagret kan Zalando prova olika leveranslösningar

– Innovation är nyckels till överlevnad, menar Zalandos logistikchef Carl-Friedrich zu Knyphausen. (Bild: Mats Udikas) – Innovation är nyckels till överlevnad, menar Zalandos logistikchef Carl-Friedrich zu Knyphausen. (Bild: Mats Udikas)

– Vårt svenska lager ger oss möjlighet
att pröva olika leveranslösningar, säger tyska nätmodejätten Zalandos logistikchef Carl-Friedrich zu Knyphausen.

Zalando har gjort sina första leveranser från sitt nyetablerade nordiska centrallager i Brunna norr om Stockholm. För Zalando så exploderar den nordiska marknaden berättar logistikchefen Carl-Friedrich zu Knyphausen i en intervju i Transportnytt 1-2018. Tidningen kan läsas på Buyandread eller beställas från prenumerationsavdelningen.

Zalando har etablerat ett nordiskt centrallager i Brunna norr om Stockholm och under 2018 investerar företaget i en 30 000 kvm stor anläggning med officiell invigning i september. Ingram Micro har anlitats för lagerdriften.

– Innovation är nyckeln till överlevnad, men den måste anpassas efter varje marknad. Vårt svenska lager ger oss möjlighet att prova olika leveranslösningar, säger Carl-Friedrich zu Knyphausen.

Zalandos etablering norr om Stockholm har fött spekulationer om att det är med sammadagsleveranser som nätjätten ska ledningen på den svenska marknaden. Men zu Knyphausen framhåller att det är inget man ska ta för givet.

Publicerad 2018-02-08 09:35:13

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

09 okt
Post-Expo 2018
Hamburg Messe, Hamburg
17 okt
BVL International Supply Chain Conference
Intercontinental och Pullman Berlin Schweizerhof, Berlin, Tyskland. 
24 okt
Supply Chain Innovation Summit
Chicago, Illinois, USA.
29 okt
3PL & Supply Chain Summit Europe
Hilton, Düsseldorf, Tyskland. 
05 nov
Logistik & Transport med Truck-SM
Svenska Mässan, Göteborg.