Mästarmöte i truck på mässgolvet

Flera kända namn deltar i årets upplaga av Truck-SM. Deltagarna presenteras i Transportnytt 8-2018. (Bild: Transportnytt) Flera kända namn deltar i årets upplaga av Truck-SM. Deltagarna presenteras i Transportnytt 8-2018. (Bild: Transportnytt)

Nu är det dags för Truck-SM igen, då  landets bästa truckförare utses. Tävlingarna äger rum under mässan Logistik & Transport 5-7 november. Deltagarna och deras truckar presenteras i Transportnytt 8-2018.

2018 år upplaga av Truck-SM arrangeras i tre klasser. Det är ledstaplare, motviktstruck och skjutstativtruck. Ett 50-tal erfarna förare från företag inom industri, handel och logistik tävlar om vem som kan hantera sina truckar mest effektivt och med så felfritt som möjligt.

– Det är inte den snabbaste föraren som vinner utan den som kör bäst. Varje körfel ger tidstillägg, säger Lina Tuvesson Hallman säger huvuddomaren Lina Tuvesson Hallman på Maskinleverantörerna som också samordnar tävlingaen tillsammans med den rutinerade truckutbildaren Lasse Brofjord.

– Det här är ett tillfälle att lyfta fram truckförarna och deras yrkesskicklighet. De utför ett viktigt jobb, men det sker nästan alltid i skymundan, säger hon också. 

Flera Truck-SM-vinnare finns med i startfälten. Dit hör bland annat de två mästarna från förra Truck-SM 2015 Jimmy Sol, motviktstruck, och Gustaf Larsson, ledstaplare. I startfältet finns också flerfaldige SM-vinnaren Janne Morell. Men majoriteteten av deltagarna tävlar i truck för första gången.

Maskinleverantörerna arrangerar Truck-SM tillsammans med Transportnytt och de sju truckföretagen Jungheinrich, Linde, Ottosson Hyundai, Still, Toyota, Unicarriers och VS Truck. Truckföretagen har tagit ut förarna och deltar med 20 truckar. Det gör att tävlingen också är ett bra tillfälle att se några av marknadens nyaste truckmodeller i drift.

I Transportnytt 8-2018 presenteras alla truckförare, de 20 truckmodeller som används samt tävlingsreglerna. Tidningen kan beställas av prenumerationsavdelningen eller läsas som e-tidning.

Mats Udikas 

Publicerad 2018-10-24 23:43

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.