Lyko automatiserar med skyttlar

Lyko kommer att installera SSI Schäfers skyttlar av typen Cuby i det nya automatiserade lagret. (Bild: SSI Schäfer) Lyko kommer att installera SSI Schäfers skyttlar av typen Cuby i det nya automatiserade lagret. (Bild: SSI Schäfer)

Lyko kommer att automatisera med skyttlar, arbetsstationer och WMS-system från SSI Schäfer. Företaget bygger en ny logistikanläggning på 10 000 kvm i Vansbro som ska stå klar 2020.

Tidigare i år meddelade Lyko att företaget planerar ett nytt högautomatiserat centrallager, för att ersätta den nuvarande lösningen som bland annat använder paternosterverk. 

Nu är det officiellt att företaget tecknat avtal med SSI Schäfer som automationsleverantör. Systemet ska bestå av ett femkanaligt skyttelsystem som kommer att hantera omkring 50 000 olika skönhetsprodukter.

Plocket sker manuellt vid arbetsstationer som SSI Schäfer också levererar. De olika avdelningarna i anläggningen knyts ihop med ett transportörsystem för lådor och kartonger. Som lagerhanteringssystem används SSI Schäfers system Wamas.

Lyko har tidigare uppgett att man kommer att satsa 85 miljoner på investeringen i det nya centrallagret med en golvyta på 10 000 kvm och med 12 meter i takhöjd. Centrallagret kommer att både användas för e-handel och försörja Lykos butiksnätverk, med idag 38 butiker i Sverige och Norge.

Publicerad 2018-05-16 14:24:06

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 jan
06 feb
19 feb
Logimat
Stuttgart
05 mar
Transport Week
Gdynia, Polen
21 mar
Transport
Herning, Danmark.
Cron Job Starts