Logent hjälper Saab med logistiken

Logent ska svara för internlogistiken på Saab inklusive komponentförsörjningen till monteringsstationerna för Gripen. (Bild: Saab) Logent ska svara för internlogistiken på Saab inklusive komponentförsörjningen till monteringsstationerna för Gripen. (Bild: Saab)

Saab och Logent AB har tecknat ett femårigt avtal med Logent som logistikpartner. Logent kommer bland annat att ansvara för internlogistiken av komponentförsörjning för Gripen och Saab i Linköping under en femårsperiod.

Leveranserna av Gripen till Sverige och Brasilien kommer att öka kraftigt de närmaste åren. Därför har Saab inlett ett samarbete med Logent för att skapa effektiva logistiklösningar och för att säkerställa produktionskapacitet.

Till att börja med betyder det ett 100-tal arbetstillfällen för Logent i Linköping. Båda parter har också gemensam ambition att utöka samarbetet även inom andra områden.

– Vi ser fram emot det första steget av vårt samarbete där vi ansvarar för hela internlogistiken för Saabs affärsområde Aeronautics inklusive komponentförsörjning till monteringsstationerna av Gripen, säger Mats Steen som är vd på Logent Group”

– För oss var det viktigaste kriteriet att hitta en partner som har förmågan att kontinuerligt utveckla vår interna logistik, samt att bryta kostnadskurvan i samband med produktionsökningen, säger inköpschef Malin Forslund på Saab enligt ett pressmeddelande om överenskommelsen.

Publicerad 2019-06-13 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien