Lindab automatiserar sitt nya distributionscentrum

(Bild: Comotion) Lindab bygger den nya logistikcentrumet intill sitt huvudkontor i Grevie utanför Båstad. (Bild: Comotion) Lindab bygger den nya logistikcentrumet intill sitt huvudkontor i Grevie utanför Båstad.

Ventilationskoncernen Lindab bygger ett automatiserat distributionscenter vid sitt huvudkontor i Grevie utanför Båstad. Företagets nordiska logistikverksamhet kommer att koncentreras hit. Swisslog levererar höglagret.

Lindab bygger ett nytt distributionscentrum på 11 000 kvm i Grevie. I anläggningen ingår ett automatiskt höglager på utnyttjar 4900 kvm. Det är 23 meter högt och rymmer 21500 pallplatser. Som staplingskranar används Swisslogs lösning Vectura.

Bygget har påbörjats och ska stå klart 2017. Då kommer i stort sett alla Lindabs produkter att passera centrumet på väg till slutkunderna.

Lindabs satsning på ett nytt distributionscenter ska säkra hög varutillgänglighet för den nordiska byggbranschens aktörer. Ytterst handlar det om att förenkla byggbranschens värdekedja med innovativa lösningar och just-in-time-leverans sägs i ett pressmeddelande från Swisslog.

Med det nya centrallagret för norra Europa samlas logistiken till en punkt och Lindab får ett effektivt och koordinerat flöde ut till slutkunder och sitt stora nätverk av filialer. Stefan Lindqvist är Lindabs projektledare.

Publicerad 2016-09-08 09:58

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts