Kyllagerbyggen på rad i Helsingborg

Postnord har fått en kylig fransk granne i Helsingborg. (Illustration: Logistic Contractor) Postnord har fått en kylig fransk granne i Helsingborg. (Illustration: Logistic Contractor)

Kyllager i Helsingborg verkar eftertraktade, till lycka för byggföretaget Logistics Contractor. Nu pågår som bäst bygget av 11 000-kvm-anläggningen där Bring Frigo ska kunna flytta in i februari. I en liknande anläggning i närheten etablerade sig det franska matlogistikföretaget Seafrigo i vintras.

– Vi har i projektet haft ett gemensamt fokus på hållbarhet och kvalitet. Byggnaden blir välisolerad vilket ger en säker drift till en låg kostnad, sa Logistic Contractors vd Anders Bothén i ett pressmeddelande när bygget tillkännagavs i våras.

Även när det Frankrikebaserade världsföretaget Seafrigo drog igång sin egen distributionscentral i Sverige i vintras, skedde det i en tempererad lagerbyggnad uppförd av Logistic Contractor. Den är på 13 000 kvadratmeter och också den beläggen vid E4/E6 i Helsingborg, granne med Postnords två stora lokaler för tredjepartslogistik. Avtalet mellan Logistic Contractor som hyresvärd och Seafrigo som Nordic som hyresgäst löper på femton år.

Publicerad 2018-10-11 09:02

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov