Kyckling tog slut – KFC gör pudel

Kedja med svag länk. (Bild: Kentucky Fried Chicken) Kedja med svag länk. (Bild: Kentucky Fried Chicken)

Kentucky Fried Chicken i Storbritannien och Irland har gått tillbaka till sin förra logistikpartner Bidvest, för en tredjedel av restaurangerna, efter att DHL:s oförmåga att leverera kyckling tvingat hundratals anläggningar att stänga i februari. 

I ett svårjämförligt prestigefiasko för världsgiganten DHL tvingades som mest 646 anläggningar av KFC-kedjans 900 i Storbritannien och Irland att hålla stängt – något som Transportnytt noterade i februari.

Nu har KFC tagit sin tidigare logistikpartner Bidvest till nåder, sedan en mindre andel restauranger behövt hålla stängt en bra bit in i mars. Enligt en KFC-talesperson, som citeras i The Guardian, avser det nya kontraktet distributionen för upp till 350 restauranger i norra Storbritannien. Lösningen uppges ha slutits enligt samtycke från företagen QSL och DHL – företagen som tillsammans tog över hela uppdraget efter Bidvest i februari.

The Guardian citerar också Bidvests affärsenhetsansvariga, Paul Whyte, som passat på att ge sina konkurrenter en pik: ”Som Storbritanniens ledande specialist på restauranglogistik förstår vi hur komplext det är att leverera färsk kyckling.”

Alexander Kristofersson 

Publicerad 2018-03-14 12:59:03

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

17 sep
ITS World Congress
Köpenhamn, Danmark
18 sep
Innotrans
Berlin, Tyskland
19 sep
Cemat Russia
Crocus Expo, Moskva, Ryssland.
09 okt
Post-Expo 2018
Hamburg Messe, Hamburg
17 okt
BVL International Supply Chain Conference
Intercontinental och Pullman Berlin Schweizerhof, Berlin, Tyskland.