Kyckling tog slut – KFC gör pudel

Kedja med svag länk. (Bild: Kentucky Fried Chicken) Kedja med svag länk. (Bild: Kentucky Fried Chicken)

Kentucky Fried Chicken i Storbritannien och Irland har gått tillbaka till sin förra logistikpartner Bidvest, för en tredjedel av restaurangerna, efter att DHL:s oförmåga att leverera kyckling tvingat hundratals anläggningar att stänga i februari. 

I ett svårjämförligt prestigefiasko för världsgiganten DHL tvingades som mest 646 anläggningar av KFC-kedjans 900 i Storbritannien och Irland att hålla stängt – något som Transportnytt noterade i februari.

Nu har KFC tagit sin tidigare logistikpartner Bidvest till nåder, sedan en mindre andel restauranger behövt hålla stängt en bra bit in i mars. Enligt en KFC-talesperson, som citeras i The Guardian, avser det nya kontraktet distributionen för upp till 350 restauranger i norra Storbritannien. Lösningen uppges ha slutits enligt samtycke från företagen QSL och DHL – företagen som tillsammans tog över hela uppdraget efter Bidvest i februari.

The Guardian citerar också Bidvests affärsenhetsansvariga, Paul Whyte, som passat på att ge sina konkurrenter en pik: ”Som Storbritanniens ledande specialist på restauranglogistik förstår vi hur komplext det är att leverera färsk kyckling.”

Alexander Kristofersson 

Publicerad 2018-03-14 13:59

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

07 maj
The Battery Show
Stuttgart, Tyskland
21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
23 maj
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun