Kuehne-Nagel vill köra framtidens batteri

(Bild: Panasonic) Värt ett eget flöde. (Bild: Panasonic) Värt ett eget flöde.

Speditionsjätten Kuehne-Nagel vill locka fordons- och elektronikföretag som kunder till en ny lösning för all logistik kring litiumjonbatterier.

Antalet elfordon i världen kommer att trefaldigas på fem år. Det väntar sig Kuehne-Nagel, som nu lanserar en stor palett med tjänster för att litiumjonbatterierna ska kunna flyttas och lagras över hela världen.

Eftersom litiumjoner kan explodera behöver hanteringen av dem ske i kontrollerade transportkedjor, enligt regler för farligt gods. Kuehne-Nagel kallar sin nya lösning för KN Batterychain, och när det gäller kvalitetsinramningen nämner speditören kvalitetsstandarden Iso 9001, med tillägg av fordonsbranschens extra kravlista Iso 16949.

Lösningen är tänkt att rymma hanteringen genom hela batteriets livscykel: från batterileverantör till modul- och fordonstillverkning, lagerhållning för eftermarknaden och returflöde av defekta eller förbrukade enheter. Transport kan ske med såväl flyg som båt, tåg eller bil. Företaget puffar även för sina tilläggstjänster i sammanhanget, såsom övergripande styrning och realtidsspårning av hela kedjorna, förpackning och märkning, test och inspektion, återvinning, tullhantering och beräkning av miljöpåverkan.

Publicerad 2017-09-14 11:45
Cron Job Starts