Konecranes lanserar nytt system för containerhantering

I det nya systemet ingår automatisk containerspårning. Illustration: Konecranes I det nya systemet ingår automatisk containerspårning. Illustration: Konecranes

Konecranes ska ihop med finska Pesmel leverera automatiserade containerhanteringssystem för lager. I systemet kan upp till 14 containrar på höjden staplas. 

Lösningen är helt automatisk och avsedd för lagerbyggnader med höghyllor i logistik- och distributionscenter, där det nya stapelsystemet innebär att utrymmet som krävs för containrarna enligt uppgift minskar med upp till 80 procent. Automatisk containerspårning ingår i hanteringssystemet och kan enkelt integreras i anläggningens övergripande logistikhanteringssystem.

En avsiktsförklaring om samarbetet mellan de båda företagen tecknades redan i november förra året, då det beslutades att den globalt tillgängliga nya lösningen ska levereras under varumärket Konecranes.

– Flera logistikverksamheter och distributionscenter hanterar stora mängder ankommande och utgående containrar med stor operativ komplexitet och ökande brist på mark som kan användas, kommenterar Tero Vallas, affärsutvecklingschef för Konecranes hamnlösningar. 

Han fortsätter:  

— Containerhanteringslösningen för lager från Konecranes och Pesmel skapar ordning i containerkaoset, samtidigt som den eliminerar komplexiteten, ökar genomströmningen och i hög grad minskar utrymmet som krävs för containrar vid logistik- och distributionscenter.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-01-12 10:26 Uppdaterad onsdag, 12 januari 2022 10:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts