Kommunen väger tungt i valet av lagerläge

Martin & Servera slog samman två av sina anläggningar och flyttade till Enköping under 2017. (Bild: Logistic Contractor) Martin & Servera slog samman två av sina anläggningar och flyttade till Enköping under 2017. (Bild: Logistic Contractor)

Ett gott samarbete med kommunen väger tungt när företagen väljer platser för sina lager. Det menar ledningarna i tre av de företag som flyttade in i nya storlager under förra året.

2017 var rekordår när det gäller logistiketableringar. Totalt blev 19 storlager inflyttningsklara med en samlad yta på omkring en halv miljon kvadratmeter.

Transportnytts medarbetare Jan Östlund har intervjuat beslutsfattare hos tre av företagen som flyttade till helt nya logistiklägen: Martin & Servera, Sportamore och AD Sverige. Vad var det då som avgjorde valet av det nya logistikläget?

En slutsats är att kommunernas inställning har vägt tungt hos alla tre företagen. Det framgår av artikeln "Närhet och bemötande styr var nya lagret läggs" i Transportnytt 4-2018 som nu kommit ut. Tidningen kan beställas av vår prenumerationsavdelning eller laddas ner digitalt hos Buyandread.

Ett gott samarbete med kommunen är nästan lika viktigt som själva läget är en av slutsatserna. Andra viktiga faktorer är om det redan finns lageranläggningar på orten, att det finns byggklar mark, tomtpriset som kan skilja sig åt mycket och närhet till godsterminaler.

Publicerad 2018-05-17 11:31

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun
Nor-Shipping
Ett antal lokaler i Oslo och Lillestrøm, Norge.
04 jun
04 jun