Fler trailertåg från Sydeuropa till DFDS terminal i Gent

DFDS har öppnat nya linjer med trailertåg till Gent från Spanien, Frankrike och Turkiet. (Bild: DFDS) DFDS har öppnat nya linjer med trailertåg till Gent från Spanien, Frankrike och Turkiet. (Bild: DFDS)

DFDS utvidgar sitt nät med trailertåg från Spanien, Frankrike och Turkiet. De kommer att ansluta till DFDS terminal i Gent i Belgien för vidare transport med rorofartyg till Göteborg och Brevik i Norge.

Detta innebär utökad service på de intermodala rutterna mellan Medelhavet och Skandinavien som kommer att erbjuda följande tjänster: Spanien-Sverige (4 – 5 dgr), Lyon – Sverige (4 dgr), Turkiet – Trieste – Sverige (8 dgr).

Tack vare ett nytt lyftsystem kan alla typer av trailrar lastas på tåget, det vill säga även trailers som inte är utrustade med lyftsystemet "huckepack". De intermodala lösningarna har möjliggjorts genom att DFDS anslutit Gent med knutpunkten i Bettembourg dit enheterna tidigare fraktades via väg.

– De intermodala förbindelserna har många fördelar, både för kunderna och miljön, eftersom de tar ett stort antal trailrar från vägarna och minskar trängseln på Europas vägnät, säger Morgan Olausson vd på DFDS Sverige.

– Dessutom minskar behovet av lastbilar och chaufförer vid en tidpunkt när tillgången på lastbilsförare är begränsad.

Publicerad 2019-02-28 10:19

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun
Nor-Shipping
Ett antal lokaler i Oslo och Lillestrøm, Norge.
04 jun
04 jun