Kårestedt och Messing lämnar Göteborgs hamn

Ulrica Messing planerar att lämna posten som ordförande i hamnbolaget. Magnus Kårestedt avgår som vd nästa sommar. (Bilder: Göteborgs hamn, Mats Udikas) Ulrica Messing planerar att lämna posten som ordförande i hamnbolaget. Magnus Kårestedt avgår som vd nästa sommar. (Bilder: Göteborgs hamn, Mats Udikas)

Magnus Kårestedt lämnar vd-posten i Göteborgs hamn. Samtidigt avböjer hamnbolagets ordförande Ulrica Messing att bli omvald nästa år.

– Efter 15 händelserika år som vd för Göteborgs Hamn AB är det nu officiellt att jag i maj nästa år lämnar över stafettpinnen till en ny förmåga, skriver Magnus Kårestedt på webbplatsen Linkedin.

– Nu börjar jakten på min efterträdare som jag hoppas hinna göra en fin överlämning till nu under våren, så har du några tips om någon som vill fortsätta utveckla Sveriges godsnav är det välkommet, fortsätter han.

Kårestedt säger också att han vill framhäva några höjdpunkter under tiden i hamnen:

– Effektiviseringen av terminaldriften, skapandet av lönsamhet på rekordnivåer och det stabila genomförandet av privatiseringen av hamnen.

– Vad jag ska göra efter den sista maj 2019 är inte helt bestämt än, och jag är än så länge öppen för diskussioner om du har behov av en expert inom förändringsledning, säger han också i sitt inlägg.

Hamnens ordförande Ulrica Messing lämnar sitt uppdrag i mars nästa år. Hon står alltså inte till förfogande en mandatperiod till. Ulrica Messing säger att ordförandeuppdraget kräver närvaro och att hon vill skala ner på sitt resande. Familjen bor i Kosta i Småland.

Innan Magnus Kårestedt kom till Göteborgs hamn var han bland annat vd i olika dotterbolag inom Uponor. Ulrica Messing har en lång politisk karriär bakom sig. Hon var statsråd i regeringen Person under tio år, bland annat som infrastrukturminister.

Publicerad 2018-11-27 17:32

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov