Jungheinrich fick order på 1 000 lijontruckar

(Bild: Jungheinrich) Jungheinrich ska leverera omkring 1000 truckar med litiumjonbatterier till en stor beställare. (Bild: Jungheinrich) Jungheinrich ska leverera omkring 1000 truckar med litiumjonbatterier till en stor beställare.

Jungheinrich har fått en order på mer än 1000 truckar med litiumjonbatterier. Det är den största beställningen på truckar med lijon-batterier hittills, enligt tillverkaren. Beställaren är tills vidare anonym.

Enligt pressmeddelandet från Jungheinrich kommer drygt 1000 truckar som drivs med litiumjonbatterier att levereras till beställarföretagets lager och terminaler i Storbritannien, Frankrike, Italien och Tyskland. Det kommer att ske under de närmaste månaderna. Omkring 700 av truckarna kommer att vara smalgångstruckar för plock på höga nivåer.

Jungheinrich tillverkar både litiumjonbatterier och laddare i egen regi. Batterierna sätts samman i företagets fabrik i Norderstedt i Tyskland.

– Just nu finns inget truckmärke som har fler litiumjon-fordon i drift än Jungheinrich. Jungheinrich är ensamma om att kunna leverara kompletta system med allt från batterier, till laddaren och själva trucken, hävdar Lars Brzoska, direktör för försäljning och marknadsföring i företaget.

Enligt Brzoska gör litiumjon-teknikens höga prestanda det möjligt att ytterligare elektrifiera truckdriften och ersätta dieseltruckar. Andra fördelar med tekniken jämfört med bly-syrabatterier, är kortare laddningstider, att batteriet är underhållsfritt och livslängden större.

Publicerad 2017-08-01 14:44

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts