Jodå, Jollyroom tar också nya grannhuset

Till vänster det befintliga huset som Jollyroom delar med Bagaren och Kocken, till höger Jollyrooms tillkommande byggnad. Det samlade logistikområdet norr om Volvo Personvagnar vid Hisingeleden omfattar delar som utvecklas av Castellum, Prologis respektive Bockasjö. (Bild: Jollyroom) Till vänster det befintliga huset som Jollyroom delar med Bagaren och Kocken, till höger Jollyrooms tillkommande byggnad. Det samlade logistikområdet norr om Volvo Personvagnar vid Hisingeleden omfattar delar som utvecklas av Castellum, Prologis respektive Bockasjö. (Bild: Jollyroom)

Genom att teckna hyreskontrakt hos Castellum för ännu ett lager i Hisingen Logistikpark, på 35 600 kvadratmeter, vill Jollyroom göra det möjligt att samla sin idag utspridda logistikverksamhet. Tillsammans med dagens 20 400 kvm lager på platsen blir det en större e-handelsanläggning än vad någon i Sverige har idag.

Jollyroom har genom hösten släppt en lång rad nyheter om logistiksatsningar runt om på Hisingen. Med ett kontrakt hos Prologis i december nådde Jollyroom 85 000 kvadratmeter, fördelade på åtta anläggningar. Hittills har det rört sig om tillväxt men nu talar Jollyroom om den nya anläggningen, som ska vara i full drift andra kvartalet 2020, som ett steg i att centralisera logistiken för att bland annat öka effektiviten och spara pengar.

När Transportnytt talade med vd Ole Sauar i slutet av september beskrev han det som att det sammantaget inte skulle finnas mycket att vinna på att samla logistikverksamheter i en stor anläggning. Varorna varierar kraftigt i format och ändå behöver hanteras i minst tre separata flöden. Det ser nu alltså ut att ha omprövats.

Jollyroom är sedan tidigare i år största hyresgästen i Castellums första hus i Hisingen Logistikpark, med 20 400 kvadratmeter. Resterande 10 000 kvadratmeter i den byggnaden rymmer e-handelskollegan Bagaren och Kocken. Den nya byggnaden, på 35 600 kvadratmeter lageryta, byggs parallellt med den första, tvärs över deras respektive lastgårdar. Jollyrooms samlade lageryta på platsen blir alltså cirka 56 000 kvadratmeter. Om ingen annan e-handlare hinner växa sig större dessförinnan så blir det alltså den största logistikanläggningen för en svensk e-handlare.

Alexander Kristofersson

Publicerad 2018-12-20 11:16

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts