JLT stärker sitt samarbete med Navis

Terminalerna från svenska datortillverkaren JLT kommer att klara alla Navis uppgraderingar under de kommande fem åren.  (Bild: JLT) Terminalerna från svenska datortillverkaren JLT kommer att klara alla Navis uppgraderingar under de kommande fem åren. (Bild: JLT)

Alla uppgraderingar av hamnsystemet Navis kommer ske smärtfritt, försäkrar svenska datortillverkaren JLT. I minst fem år framöver.

JLT Mobile Computers gör stryktåliga datorer som bland annat används för terminaloperativsystemet Navis N4. Nu har JLT förnyat det femårsavtal man haft sedan 2015 för Navis Ready-validering av sina datorer för hamnbruk.

Navis Ready är ett program som testar och säkerställer att hårdvara från olika leverantörer och Navis egen mjukvara fungerar som det ska tillsammans. Valideringen intygar att utrustningen är kompatibel med nya versioner av mjukvaran.

Navis terminaloperativsystem har en stor marknadsandel, med över 340 hamnkunder i 80 länder.

– JLT är den första partnern som tecknar ett flerårsavtal för vår Navis Ready-validering, säger Darren George, ansvarig för teknisk service vid Navis i ett pressmeddelande.

Avtalet täcker in alla större releaser av Navis N4 under de kommande fem åren och JLT:s utrustning är garanterad att vara validerad under perioden. Det betyder att alla hamnar som använder Navis N4 med validerade datorer från JLT kan känna sig trygga med att de får en snabb och smärtfri installation.

De stryktåliga datorerna i Verso-serien från JLT är specifikt framtagna för hamnar och kan till exempel monteras inuti kabinen på en lyftkran eller i en truck och även användas utomhus. De är av PC-typ och byggda för hög driftsäkerhet trots fuktighet, damm, vibrationer, elektromagnetiska fält eller extrema temperaturer.

Navis är en del av finska Cargotec-gruppen där svenska Kalmar och Hiab ingår. Det var för att stärka Kalmars ställning inom terminalautomation som amerikanska Navis år 2011 köptes upp av Kalmar.

Publicerad 2019-04-10 16:55

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!