Jernhusen bygger till för omlastning i Årsta

Nu ska kombiterminalen i Årsta kompletteras med en inomhusterminal på 14000 kvm för omlastning av styckegods. (Bild: Mats Udikas) Nu ska kombiterminalen i Årsta kompletteras med en inomhusterminal på 14000 kvm för omlastning av styckegods. (Bild: Mats Udikas)

Jernhusen planerar att bygga en anläggning för omlastning på upp till 14 000 kvadratmeter, en crossdockning, i anslutning till Årsta Kombiterminal. Läget möjliggör godshantering från både väg och järnväg.

– Läget nära city för den nya crossdockbyggnaden på Partihandlarvägen med dess direkta anslutning till Årsta Kombiterminal erbjuder möjligheter till hållbarare transporter i hela kedjan, säger Niklas Andersson, affärsutvecklare på Jernhusen i ett pressmeddelande.

Årsta partihallar ligger cirka åtta kilometer söder om Stockholms Centralstation och är ett partihandelscentrum för bland annat frukt, grönsaker, blommor och fisk. Därför kommer den nya anläggningen passa bra för företag inom livsmedels-, grossist- och restaurangbranscherna, resonerar Jernhusen. I den stora hallbyggnaden kan kyl- och frysrum byggas vid behov.

Statligt ägda Jernhusen utvecklar centralt placerade kombiterminaler vid knutpunkter för att få in varor i trånga stadskärnor. När varor lastas om mellan tåg och lastbil, och även förvaras en kort tid innan de körs ut, kan de transporteras hållbart hela vägen fram till slutkonsumenten.

 

Publicerad 2019-08-05 15:15

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!