Inrikesnätet Onroad hämtar vd från Alwex

(Bild: Alwex) Jan Alexandersson, tidigare på Alvew och Schenker, tar över som vd på Onroad. (Bild: Alwex) Jan Alexandersson, tidigare på Alvew och Schenker, tar över som vd på Onroad.

Jan Alexandersson har utsetts till ny vd i inrikesnätverket Onroad. Han tillträder 1 oktober och lämnar en post som affärsområdeschef på Alwex Transport, en av delägarna till Onroad.

Jan Alexandersson har en lång bakgrund från nationella och internationella transporter. Han har haft ledande befattningar på Schenker och Agility Logistics. Under de senaste åren har han varit affärsområdeschef på Alwex.

Eftersom Alwex är en av delägarna i Onroad så känner Jan Alexandersson nätverket väl. Han har ingått i Onroads ledningsgrupp och har också varit suppleant i styrelsen. Han efterträder Kjell Johansson som varit vd i ett och ett halvt och som går i pension under hösten.

– Till utmaningarna hör att ytterligare knyta samma samman linjenätet. Vi måste se till att avgångs- och ankomsttiderna stämmer. Och sedan gäller det att hålla nere variationerna av volymerna. Det är samma utmaningar som alla företag som driver linjetrafik har och som jag känner väl sedan tidigare, säger Jan Alexandersson.

På frågan om Onroad är på väg att skaffa några nya medlemmar och delägare svarar Alexandersson:

– Den frågan vill jag passa på tills vidare

Onroad ägs av tolv regionala transportörer som tillsammans driver 16 terminaler och ett hundratal linjer över hela Sverige.

Mats Udikas

Publicerad 2016-09-20 14:34

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts