Ikea paxar tomt för e-lager i Malmö hamn

100 000 kvadratmeter i Malmö hamn ska ge plats för nya Ikeahyllor. (Bild: Malmö stad) 100 000 kvadratmeter i Malmö hamn ska ge plats för nya Ikeahyllor. (Bild: Malmö stad)

Ikea och Malmö stads fastighetskontor har tecknat ett ettårigt markanvisningsavtal för 100 000 kvadratmeter mark i Norra hamnen, med sikte på att den ska bli platsen för ett e-handelslager.

I ett pressmeddelande skriver Ikea att avtalet möjliggör vidare arbete med att etablera ett nytt e-handelslager för att ge södra Sveriges kunder kortare och mer precisa leveranser. ”Gedigen utvärdering av flera platser i Öresundsregionen och bra diskussioner med Malmö stad resulterade i avtalet om Norra hamnen”, skriver företaget.

Marken ligger i det utvecklingsområde som staden kallar Malmö industrial park.

Ikeas svenska e-handel utgår från centrallagret i Torsvik vid Jönköping, men hösten 2017 öppnades ett kompletterande e-handelslager för att serva Stockholmsregionen, drivet av Bring i Arlandastad. Det tog då hand om cirka en femtedel av e-handelsflödet.

Publicerad 2018-05-02 13:14:01

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

24 okt
Supply Chain Innovation Summit
Chicago, Illinois, USA.
29 okt
3PL & Supply Chain Summit Europe
Hilton, Düsseldorf, Tyskland. 
05 nov
Logistik & Transport med Truck-SM
Svenska Mässan, Göteborg.
06 nov
Translogistica Poland
EXPO XXI, Warszawa, Polen. 
06 nov
Transport & Logistics
Rotterdam Ahoy, Rotterdam, Nederländerna.
Cron Job Starts