Ikea paxar tomt för e-lager i Malmö hamn

100 000 kvadratmeter i Malmö hamn ska ge plats för nya Ikeahyllor. (Bild: Malmö stad) 100 000 kvadratmeter i Malmö hamn ska ge plats för nya Ikeahyllor. (Bild: Malmö stad)

Ikea och Malmö stads fastighetskontor har tecknat ett ettårigt markanvisningsavtal för 100 000 kvadratmeter mark i Norra hamnen, med sikte på att den ska bli platsen för ett e-handelslager.

I ett pressmeddelande skriver Ikea att avtalet möjliggör vidare arbete med att etablera ett nytt e-handelslager för att ge södra Sveriges kunder kortare och mer precisa leveranser. ”Gedigen utvärdering av flera platser i Öresundsregionen och bra diskussioner med Malmö stad resulterade i avtalet om Norra hamnen”, skriver företaget.

Marken ligger i det utvecklingsområde som staden kallar Malmö industrial park.

Ikeas svenska e-handel utgår från centrallagret i Torsvik vid Jönköping, men hösten 2017 öppnades ett kompletterande e-handelslager för att serva Stockholmsregionen, drivet av Bring i Arlandastad. Det tog då hand om cirka en femtedel av e-handelsflödet.

Publicerad 2018-05-02 13:14:01

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 jan
06 feb
19 feb
Logimat
Stuttgart
05 mar
Transport Week
Gdynia, Polen
21 mar
Transport
Herning, Danmark.