Ifoy belönar integrerat plock och lijon-laddning

Vinnarna av Ifoy Awards står på scenen tillsammans med juryn. (Bild: Ifoy Awards) Vinnarna av Ifoy Awards står på scenen tillsammans med juryn. (Bild: Ifoy Awards)

Jungheinrich, Liebherr, Still, Wegard och Witron är årets fem mottagare av materialhanteringspriset Ifoy Award. Det delades ut i samband med en högtidlig ceremoni under Cematmässan.

Med stort jubel offentliggjordes vinnarna av Ifoy Award 2018 under mässan Cemats öppningsdag.

Vinnare i den prestigefyllda systemkategorin ”Integrated Warehouse Solutions” blev Witron Logistik und Informatik GmbH, för sin installation på sin installation på dagligvarukedjan Migros centrallager i Suhr i Schweiz. Företaget har integrerat storskaligt plock till fullsortimentsbutiker med orderplock till de små och varierande ordrarna till servicebutikerna i kedjan Migrolino.

Stills nya modell av RX20 utsågs till årets motviktstruck. Det är en kraftfull och manövrerbar lösning med stor flexibilitet när det gäller olika batteritekniker. Både blysyra och litiumjon kan användas.

I lagerkategorin blev det ett jämnt lopp. För första gången delar två pristagare på utmärkelsen. Det är dels det innovationsföretaget Wegard som tar emot utmärkelsen för vagntåget Wegard Trail, och dels Jungheinrich för plocktrucken ECE 225 som var automatiserad med systemet Easy Pilot.

Dessutom tog Jungheinrich hem priset i komponentkategorin ”Special of the year”, för sin laddare SLH300 för både blysyra- och litiumjonbatterier.

I krankategorin tog juryn beslutet att ge utmärkelsen till Liebherrs tornkran MK 140.

Totalt var tolv kandidater nominerade till materialhanteringspriset Ifoy Award. De tävlade i fyra kategorier. Ifoys jury består av 25 logistik- och materialhanteringsjournalister från Tyskland, övriga Europa samt Nord- och Sydamerika. I Transportnytt 3-2018 presenteras alla nominerade kandidater. Ytterligare info finns på www.ifoy.org.

Mats Udikas

Publicerad 2018-04-23 17:00:00

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 jan
06 feb
19 feb
Logimat
Stuttgart
05 mar
Transport Week
Gdynia, Polen
21 mar
Transport
Herning, Danmark.