Hestra går in som delägare i Håkanssons truck

De tre delägarna till Håkanssons Truck Tomas Johansson, Christine Berg och Patrik Andersson. (Bild: Håkanssons Truck) De tre delägarna till Håkanssons Truck Tomas Johansson, Christine Berg och Patrik Andersson. (Bild: Håkanssons Truck)

Manitouspecialisten Håkanssons Truck genomför ett generationsskifte och nu kliver Tomas Johansson på Hestra Truck och Maskin in och blir delägare i företaget.

Håkanssons Truck i Malmö har specialiserat sig på service på maskiner från Manitou. Det är såväl teleskoplastare som traditionella gaffeltrucksmodeller. Hestra Truck och Maskin går nu in och blir delägare i företaget.

De tre delägarna av Håkansson är nu Patrik Andersson, Christine Berg och Tomas Johansson.

De båda företagen har samarbetat under en rad år. Hestra har generalagenturen på Manitous gaffeltruckar och Håkanssons Truck har dessutom ett samarbetsavtal med Scantruck som har agenturen på Manitous teleskoplastare. Det är maskiner som kan servas i Håkanssons stora verkstad.

Håkanssons har åtta servicebilar som täcker Skåne och Hestras servicenätverk sträcker sig över västra Småland och ända fram till västkusten med sju servicebilar. Tillsammans har förtetagen då 15 servicebilar som täcker stora delar av södra Sverige.

– Det kommer inte att ske några stora förändringar på grund av affären, inte som märks utåt åtminstone, säger Tomas Johansson. Däremot kommer vi att kunna samordna bland annat administration och utveckling av digitaliseringen mellan företagen.

Håkanssons Truck startades 1947 och har 11 anställda och Hestra truck som startades av Tomas Johansson 1996 har 14 anställda. Hestra och Håkansson omsätter tillsammans över 50 miljoner kronor. Båda företagen har också visat en omsättningstillväxt under de senaste tre åren.

Publicerad 2019-06-18 12:13

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
Cron Job Starts