Helge Nyberg tar hem rekordordrar

Robert Nyberg, vd för truck- och vagntillverkaren Helge Nyberg. Foto: Helge Nyberg Robert Nyberg, vd för truck- och vagntillverkaren Helge Nyberg. Foto: Helge Nyberg

Två stora ordrar på kort tid skapar nya arbetstillfällen till verksamheten i Ulricehamn. 

Truck- och vagntillverkaren Helge Nyberg har på en vecka tagit hem två stora ordrar på totalt 762 vagnar. Enligt ett pressmeddelande är 540 av vagnarna avsedda för ett tyskt företag som verkar i Tyskland, Österrike, Holland och Belgien, medan resterande vagnar är sålda till ett stort företag i Sverige. 

Företaget uppger att man de senaste åren sett en tendens till att antalet produkter per order i genomsnitt ökar, och att det blir en utmaning att hinna producera alla vagnar fram till leverans tidig höst. 

De stora ordrarna innebär att Helge Nyberg nu får se över hur många som behöver nyanställas. Då de har all produktion i Ulricehamn kommer flera olika typer av tjänster att tillsättas inom den närmaste framtiden. 

— Jag ser positivt på framtiden och tror att vi kan vänta oss fler liknade orders framöver. Det är flera faktorer som gör att jag tror det, en anledning är vår satsning i Tyskland där lagren och logistiken är större. Så när vi blir än mer etablerade på den tyska marknaden så finns en stor tillväxtpotential med fler stora kunder och affärer framöver, säger Robert Nyberg, vd för Helge Nyberg, i pressmeddelandet.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-05-05 11:16 Uppdaterad torsdag, 05 Maj 2022 11:20

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021