Hector Rail och Samskip lägger till Göteborg

(Foto: Samskip) Här i Duisburg ska ännu mer gods till och från Sverige tas om hand, är det tänkt. (Foto: Samskip) Här i Duisburg ska ännu mer gods till och från Sverige tas om hand, är det tänkt.

Sex rundturer i veckan med heltåg mellan Göteborg och tyska Duisburg blir resultatet när nederländska containertransportoperatören Samskip utvidgar sitt svenska tågutbud i samarbete med tågdragaren Hector Rail.

Den nya rutten börjar trafikeras på nyårsdagen. Sedan tidigare drar Hector Rail elva rundturer per vecka mellan Sverige och Tyskland på uppdrag av Samskip Van Dieren Multimodal. De tågen går mellan Duisburg i den tyska änden och Nässjö och Katrineholm i den svenska.

Samskip Van Dieren Multimodal är en av Europas större operatörer av nät för multimodala transporter. Över 30 länder omfattas av företagets dörr-till-dörrtransporter av olika trailer- och containerformat, och företaget disponerar 13 000 egna containrar.

Hector Rail är baserat i Stockholmsförorten Danderyd. Bolaget har vuxit till sig i den norska redarfamiljen Høeghs ägo men såldes tidigare i höstas till en infrastrukturfond förvaltad av det svenska riskkapitalbolaget EQT. Hector Rail har cirka 50 lok, kör tåg totalt cirka 125 000 kilometer i veckan och omsatte förra året cirka 630 miljoner kronor.

 

E-mail:
Publicerad 2014-11-28 14:32 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!