Här ska ett nytt Volvo Truck Center byggas

Fr v: Jesper Göransson, vd för Peab; Jerker Carling, verkstadschef för Volvo Truck Center Bäckebol; och Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar Sverige.  Foto: Transportnytt Fr v: Jesper Göransson, vd för Peab; Jerker Carling, verkstadschef för Volvo Truck Center Bäckebol; och Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar Sverige.  Foto: Transportnytt

Första spadtaget avklarat för Volvo Lastvagnars nya anläggning — blir Sveriges största Truck Center och huvudkontor för Volvo Lastvagnars svenska marknadsbolag.

Onsdagen den 9 maj var det dags för cheferna för Volvo Lastvagnar Sverige, byggbolaget Peab respektive Volvo Truck Center att sätta spaden i marken för en ny Truck Center-anläggning i Bäckebol i Göteborg. 

Den nya anläggningen blir på totalt 12 000 kvadratmeter och ska bland annat bestå av en ”framtidssäkrad” verkstadsanläggning med tillhörande reservdelslager, och den ska dessutom inrymma Volvo Lastvagnars svenska marknadsbolag samt Volvo Bussars nordiska marknadsbolag.

"Milstolpe"
— Äntligen! Det här har jag sett fram emot länge, säger Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar Sverige till Transportnytt och fortsätter: 

— Det här blir en milstolpe på flera sätt: förutom att det blir den största anläggningen för oss i Sverige så kan vi nu äntligen flytta ihop och samlas på ett ställe. Det blir också en milstolpe såtillvida att vi bygger en anläggning för framtiden, där vi ska kunna ta hand alla slags drivlinor som utvecklas framöver — oavsett om de drivs av diesel, HVO, gas eller el. 

Extra fokus på eldrift
Anläggningen byggs med arbetsplatser och verkstadsskepp som innebär att personalen kan hantera både längre och större lastbilar och bussar framöver, med extra fokus på eldrivna bussar och lastbilar. 

— Nu satsar vi ju mycket på eldrift så anläggningen blir ännu mer anpassad för arbeten som involverar starkström, där det krävs en hel del. Och självklart kommer här att finnas ett stort antal laddstationer, både för snabbladdning och nattladdning. Laddstationerna blir publika, för vi är övertygade om att  det är ett krav för att vi ska kunna vara med och bidra till omställningen till eldrift.

Den nya anläggningen i Bäckebol väntas vara helt färdigbyggd i början av 2025.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-05-12 11:43

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts