Här kan hundratalet containrar ha fallit över bord i Nordsjön

Den turkiska public service-TV-kanalen TRT World News nyhetsinslag om olyckan då rederiet MSC:s containerfartyg Zoe som tappade över 300 containrar i Nordsjön utanför Nederländernas kust i en storm förra året. Foto: TRT World Den turkiska public service-TV-kanalen TRT World News nyhetsinslag om olyckan då rederiet MSC:s containerfartyg Zoe som tappade över 300 containrar i Nordsjön utanför Nederländernas kust i en storm förra året. Foto: TRT World

100-talet containrar har fallit över bord från ett okänt fartyg i Nordsjön cirka 100 sjömil utanför Tysklands och Nederländernas kust, rapporterar World Cargo News.

Det var den 8 december som containrar observerades i vattnet cirka 100 sjömil norr om ön Schiermonnikoog vid Nederländernas nordligaste kustremsa nära gränsen till Tyskland.

Sonardata från flera nederländska fiskebåtar som letat i området antyder dock att det kan röra sig om över 200 containrar som fallit överbord i det aktuella området.

Vilket fartyg som tappat containrarna är än så länge inte klarlagt. Från de nederländska fiskebåtarna som letat i området rapporteras om misstankar mot containerfartyget Munich Maersk som ska ha uppehållit sig i området i två dagars tid. Maersk säger till Cargo News att inget av deras fartyg rapporterat några förluster av containers under den aktuella perioden.

I januari 2019 tappade Panama-registrerade Zoe som tillhör rederiet MSC cirka 345 containrar i samma område men närmare det nederländska fastlandet under en storm. Ett 20-tal av containrarna spolades upp längs den nederländska kusten men de allra flesta sjönk. Arbetet med att bärga containrarna tog flera månader.

BILDEN UNDER: Det tog flera månader att bärga de över 300 containrar som ramlade av containerfartyget MSC Zoe i Nordsjön utanför Nederlämndernas kust i en storm förra året. Här jobbar ett arbetslag med att bärga containrar som spolats upp på land och skräp från containrar. Från statliga turkiska TV:n TRT Worlds nyhetsinslag om olyckan.

ContaineraccidentMscZoe2

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-12-14 09:45 Uppdaterad måndag, 14 december 2020 09:46

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!