Här är pallsystemet som ökar fyllnadsgraden

Här syns tydligt hur mycket man kan öka fyllnadsgraden i lastutrymmet då samtliga lastpallar förses med Spaceinvaders pallstativ. Foto: Spaceinvader Här syns tydligt hur mycket man kan öka fyllnadsgraden i lastutrymmet då samtliga lastpallar förses med Spaceinvaders pallstativ. Foto: Spaceinvader

Det danska företaget Spaceinvaders nyutvecklade pallsystem gör att man kan stapla två pallar där man i vanliga fall bara skulle ha fått plats med en pall.

Danska startup-företaget Spaceinvaders nya pallsystem består av ett ganska enkelt utformat pallstativ som placeras ovanför en pall lastad med exempelvis farligt gods eller skrymmande gods där man annars inte skulle kunna placera yterligare enb pall ovanpå. Spaceinvader0

Spaceinvaders system består av stativ, där ett stativ placeras på varje kortsida av en lastad pall. De två stativen bildar en ram som en ny pall kan placeras på.

Pallstativen finns i två höjder – 80 och 120 centimeter. De är tillverkade i aluminium och varje pallstativ väger max 9 kilo. Pallsystemet har en lastförmåga på upp till 9 ton. Spaceinvader har också tagit fram en förlängningsmodul till 120-centimetersstativet, som gör det möjligt att förlänga det i fem steg, till en maxhöjd på 153,5 centimeter.

BILDEN T H: Så här ser danska företaget Spaceinvaders pallstativ ut och så placeras pallarna på dem. Foto: Spaceinvader

Inom kort siktar Spaceinvader på att även gå in på den svenska marknaden:

– I dagsläget finns vi på den danska och norska marknaden, men vi har även ett antal pallsystem i cirkulation i Sverige genom våra danska kunder Blue Water Shipping Postnord. Vi har inte marknadsfört oss direkt i Sverige men upplever ett stort intresse på den svenska marknaden. Vi planerar att gå in aktivt i Sverige efter sommaren, berättar Susanne Tolstrup, head of communications and public affairs hos Spaceinvader.

Om grundarna

Företaget Spaceinvader grundades 2015 av Jesper Rølund, Steen Frederiksen och Mads Holde. De tre träffades och började utbyta tankar och idéer på DTU Science Park, som är den del av Danmarks Tekniska Universitet utanför Köpenhamn.

Idéprocessen började med att Christian Gulbrandsen, som jobbade som logistiksamordnare på norska transportföretaget Asko, efterlyste en lösning för att öka fyllnadsgraden vid transport av gods på pall och diskuterade detta med sin danske svåger – smeden och arkitekten Jesper Jesper Rølund.

Jesper antog utmaningen att ta fram en lösning för att få in fler pallar i en lastbil. Han utvecklade och tog patent på det nya pallsystemet och grundade sedan Spaceinvader tillsammans med Steen och Mads. Christian Gulbrandsen är numera också medarbetare på Spaceinvader, sedan han 2018 började jobba som country manager i Norge.

BILDEN UNDER: Danska företaget Spaceinvaders pallstativ bildar ett nytt hyllplan ovanpå en lastad pall som annars inte hade kunnat bära någon last ovanpå.
Foto: Spaceinvader

SpaceInvader3w

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-06-14 09:29 Uppdaterad måndag, 14 juni 2021 09:33

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst