Här är bilarna som kan komma att få bidrag för drivmedelskonvertering

 Foto: Linköpings universitet Foto: Linköpings universitet

Regeringen har nått en överenskommelse om ett bidrag för att konvertera bilar med förbränningsmotor till miljövänligare bränslen.

Regeringen och dess samarbetspartier Centerpartiet och Liberalerna har kommit överens om införandet av en så kallad konverteringspremie till konvertering av bilar med konventionella bensin- eller dieselmotorer till drift med biodrivmedel eller biogas.

”I Sverige finns det ett stort antal personbilar med konventionella diesel- och bensinmotorer med lång återstående livslängd. För att minska utsläppen från den befintliga fordonsflottan avser regeringen att införa en konverteringspremie”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Innan regeringens förslag om en ny konverteringspremie kan genomföras måste det röstas igenom av riksdagen. Förslaget tas upp i samband med höstbudgeten som presenteras för riksdagen den 21 september.

Konverteringspremien beräknas uppgå till 10 miljoner kronor 2022 och lika mycket 2023.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-09-08 09:25

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts