Hamnarbetarna överens med arbetsgivarna om allt – förutom hängavtalet

Joakim Ärlund, Sveriges Hamnar (t v) och Erik Helgeson, Hamnarbetarförbundet säger båda att de är beredda att förhandla vidare, men någon tidpunkt finns ännu inte. (Bilder: Mats Udikas) Joakim Ärlund, Sveriges Hamnar (t v) och Erik Helgeson, Hamnarbetarförbundet säger båda att de är beredda att förhandla vidare, men någon tidpunkt finns ännu inte. (Bilder: Mats Udikas)

Det är fortsatt avtalslöst mellan arbetsgivarna i Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet. Efter fyra förhandlingstillfällen under hösten har parterna skilts åt utan att ha nått fram till ett avtal.

Enligt Hamnarbetarförbundet är parterna överens om innehållet i ett kollektivavtal. Däremot säger förbundet nej till att ingå ett hängavtal till det gällande kollektivavtalet på området, som är tecknat mellan arbetsgivarna och Transportarbetareförbundet.

– Det är beklagligt att vi fortfarande inte kan accepteras som fullvärdig part med ett likalydande avtal. Vi är fortsatt öppna för förhandlingar, säger Erik Helgeson, ledamot i Hamnarbetarförbundets styrelse.

– Vi beklagar att Hamnarbetarförbundet avfärdar Sveriges hamnars erbjudande om hängavtal till branschens kollektivavtal i enlighet med den modell som gäller på svensk arbetsmarknad, säger Joakim Ärlund som är förhandlingschef på Sveriges Hamnar och tillägger att ”vi står till förfogande för fortsatta förhandlingar".

Publicerad 2018-12-06 14:48

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts