Göteborg bas för Schenkers nya storregion

I januari 2014 bildas DB Schenkers nya storregion för 13 länder i norra och östra Europa. Huvudkontoret förläggs i Göteborg, med Göran Åberg som chef. Mats Grundius blir chef för Sverige-bolaget. Ingvar Nilsson som varit chef för Schenker North går i pension under 2014.

Den nya regionen North & East kommer att bli näst störst när det gäller omsättning och den tredje största när det gäller antalet anställda, i DB Schenkers globala nätverk. Länderna som ingår är Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Irland, Finland, Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Vitryssland och Ukraina.

Ur kundperspektiv kan regionen delas in i tre delar framgår av ett pressmeddelande från DB Schenker. Storbritannien och Irland kan ses en marknad.

En annan marknad är den nordiska. Nu kopplas Finland närmare samman till Sverige, Danmark och Norge. De baltiska staterna, och i vissa fall även Polen räknas också in i en gemensam marknad runt Östersjön.

Den tredje marknaden i regionen är de forna sovjetiska staterna. DB Schenker har egna kontor i Ryssland, Ukraina och Vitryssland och har samarbetspartners i övriga länder.

Göran Åberg, som utsetts till chef för regionen, är idag vd för Finland och DB Schenker Region East. Han har varit anställd inom koncernen sedan 1987 och har arbetat inom alla områden i företaget – sälj, produktion, utveckling, landtransporter, sjö- och flygtransporter. Karsten Keller, har utsetts till finansdirektör för den nya regionen.

Mats Grundius, tidigare chef för DB Schenkers Division Land blir ny vd för Schenker AB.

Ingvar Nilsson, nuvarande vd för Schenker North och DB Schenker i Sverige, har beslutat sig för att gå i pension under 2014. Han kommer att arbeta kvar en period som rådgivare till ledningen.

Publicerad 2013-12-20 17:48

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!