Göteborgs hamn rekryterade ny vd från Ceva

Elvir Dzanic lämnar Houston för att bli vd i Göteborgs hamn. (Bild: Göteborgs Hamn) Elvir Dzanic lämnar Houston för att bli vd i Göteborgs hamn. (Bild: Göteborgs Hamn)

Elvir Dzanic som blir ny vd i Göteborgs hamn har tolv års erfarenhet från transport och spedition, I Sverige och i internationell miljö.

Han har tillbringat de senaste 2,5 åren som Vice President of Business Development inom Ceva Logistics North America i Houston, en internationell tredjepartslogistiker med 52 000 anställda.

Elvir Dzanic är född och uppvuxen i Göteborg och har en examen i sjöfart och logistik från Chalmers. Han arbetade fram till 2016 i Göteborg på franskägda speditörskoncernen Geodis Freight Forwarding i olika affärsutvecklande positioner och dessförinnan på Unifeeder och Schenker Logistics.

– Det känns som ett särskilt privilegium att få möjlighet att vidareutveckla Skandinaviens största och viktigaste transportnav. Att dessutom åter arbeta i min hemstad gör det förstås extra stimulerande, säger han. Elvir Dzanic tillträder sin tjänst i juni.

Publicerad 2019-03-06 16:21

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!