G6 ger Göteborg en andra Asienlinje

(Bild: Zandcee/Wikipedia (CC BY-SA 4.0)) Hyundai Pride är ett av tolv fartyg med kapacitet runt 12 000 teu som kommer att turas om att besöka Göteborg veckovis. (På bilden i en annan hamn.) (Bild: Zandcee/Wikipedia (CC BY-SA 4.0)) Hyundai Pride är ett av tolv fartyg med kapacitet runt 12 000 teu som kommer att turas om att besöka Göteborg veckovis. (På bilden i en annan hamn.)

Den internationella rederialliansen G6 låter sina containerfartyg direkt från Asien göra comeback i Göteborgs hamn, med ett anlöp i veckan, efter frånvaro sedan 2012. Därmed är MSC:s och Maersks gemensamma Asienlinje inte längre Sveriges enda.

Det är fartyg med kapacitet runt 12 000 tjugofotscontainrar som nu kommer att lägga till hos APM Terminals i Göteborg en gång i veckan. Rutten utgår från Qingdao i Kina, och går via bland annat Shanghai, Hongkong och Rotterdam.

– Vi ser en ökad handel mellan Skandinavien och Kina, i synnerhet vad gäller exporten till Kina. Därför kommer vi nu tillbaka till Göteborg med de största och mest moderna fartygen i vår flotta, säger Hyundai Merchant Marines Sverigechef Fredrik Håkansson Säll i ett pressmeddelande.

G6 är ett samarbete mellan rederiföretagen APL, Hyundai, MOL, NYK, Hapag Lloyd och OOCL.

 

Publicerad 2015-08-27 00:00

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun
Nor-Shipping
Ett antal lokaler i Oslo och Lillestrøm, Norge.
04 jun
04 jun