G6 ger Göteborg en andra Asienlinje

(Bild: Zandcee/Wikipedia (CC BY-SA 4.0)) Hyundai Pride är ett av tolv fartyg med kapacitet runt 12 000 teu som kommer att turas om att besöka Göteborg veckovis. (På bilden i en annan hamn.) (Bild: Zandcee/Wikipedia (CC BY-SA 4.0)) Hyundai Pride är ett av tolv fartyg med kapacitet runt 12 000 teu som kommer att turas om att besöka Göteborg veckovis. (På bilden i en annan hamn.)

Den internationella rederialliansen G6 låter sina containerfartyg direkt från Asien göra comeback i Göteborgs hamn, med ett anlöp i veckan, efter frånvaro sedan 2012. Därmed är MSC:s och Maersks gemensamma Asienlinje inte längre Sveriges enda.

Det är fartyg med kapacitet runt 12 000 tjugofotscontainrar som nu kommer att lägga till hos APM Terminals i Göteborg en gång i veckan. Rutten utgår från Qingdao i Kina, och går via bland annat Shanghai, Hongkong och Rotterdam.

– Vi ser en ökad handel mellan Skandinavien och Kina, i synnerhet vad gäller exporten till Kina. Därför kommer vi nu tillbaka till Göteborg med de största och mest moderna fartygen i vår flotta, säger Hyundai Merchant Marines Sverigechef Fredrik Håkansson Säll i ett pressmeddelande.

G6 är ett samarbete mellan rederiföretagen APL, Hyundai, MOL, NYK, Hapag Lloyd och OOCL.

 

E-mail:
Publicerad 2015-08-27 00:00 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021