Fortsatt stark efterfrågan på tunga fordon

Tomas Engsund, vd för Be-Ge Lastbilar och ordförande i MRF:s sektion för tunga fordon, till höger i bild. Foto: MRF Tomas Engsund, vd för Be-Ge Lastbilar och ordförande i MRF:s sektion för tunga fordon, till höger i bild. Foto: MRF

Bra start på året med något bromsad försäljning i april, enligt branschorganisationen MRF.

Motorbranschens Riksförbund, MRF, har ihop med sina medlemsföretag lagt en uppdaterad prognos vad gäller försäljningen av tunga fordon under 2022. Efter en stark start på året med något trögare försäljning i april landar prognosen på 5 000 fordon för året.

— Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på tunga fordon men den globala bristen på produktion gör att vi lägger en relativt försiktig prognos än vad vi gjort tidigare. Det är den rådande krisen i omvärlden som håller nere prognosen, inte den inhemska efterfrågan, kommenterar Tomas Engsund, vd för Be-Ge Lastbilar och ordförande i MRF:s sektion för tunga fordon.

Enligt MRF har de påbyggnadsföretagen svårt att få in leveransen på efterfrågat material och chassin, något som leder till att kunderna får vänta på att få sina fordon färdigställda.

— Även de höga drivmedelspriserna gör att våra kunder idag har mindre marginaler att uppdatera sin fordonspark, vilket leder till att de avvaktar med vissa beställningar. Samtidigt lägger osäkerheten runt laddinfrastrukturen för tunga fordon ett hinder för de åkare som vill ställa om till laddbara lastbilar. Här hoppas vi att beslutsfattarna håller sina löften om en omställning även för tunga fordon, säger Tomas Engsund.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-05-11 12:08 Uppdaterad onsdag, 11 Maj 2022 12:08

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts