Försäljningen av Bring Frigo går i stöpet

 Foto: Bring Frigo Foto: Bring Frigo

I vintras kungjordes den planerade försäljningen av Bring Frigo AB. Nu meddelar säljaren att affären inte blir av.

Det var den 29 mars som Posten Norge, som äger svenska Bring Frigo, meddelade att man förberedde en försäljning av Bring Frigo. Köparen var det tyska investmentbolaget Aurelius.

Den 26 april gav konkurrensverket i Sverige klartecken för försäljningen, då myndigheten inte såg några lagliga hinder. Därefter satte Posten Norge ett slutdatum för när affären skulle vara slutförd.

Nu meddelar Posten Norge att försäljningen av Bring Frigo hävs på grund av att köparen – Aurelius – inte vidtagit de åtgärder som krävs för att kunna slutföra affären.

– Vårt beslut att häva avtalet är en logisk konsekvens av att köparen misslyckats med att uppfylla sin del av avtalet, säger Posten Norges vice vd Thomas Tscherning i en kommentar till media.

Om affären skulle ha blivit av var planen att Bring Frigo med Aurelius som ny ägare skulle ha tagit tillbaka det gamla namnet ”Frigoscandia”.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-05-31 08:52

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021