Containerdepå etablerar sig i Eskilstuna

Lundby Container Service använder sig självt av en ombyggd fraktcontainer som expedition vid företagets depå i Göteborg. Nu skaffar sig företaget en anläggning även i Eskilstuna, tänkt att locka nya kunder i Mälardalen. (Bild: Lundby Container Service) Lundby Container Service använder sig självt av en ombyggd fraktcontainer som expedition vid företagets depå i Göteborg. Nu skaffar sig företaget en anläggning även i Eskilstuna, tänkt att locka nya kunder i Mälardalen. (Bild: Lundby Container Service)

Göteborgsbaserade containeruthyraren Lundby Container Service etablerar sig i Eskilstuna logistikpark. Vid sidan om försäljning och uthyrning av sedvanliga fraktcontainrar erbjuder företaget även lådor som omvandlats till exempelvis kontor eller kök. 

Containerdepån som Lundby Container Service driver i Göteborg är Skandinaviens största, skriver Eskilstuna Logistik i sitt nyhetsblad Progress report. För hanteringen på plats kommer Lundby att anlita det lokala företaget Trailernord.

– I Eskilstuna kommer vi i inlednings­fasen att fokusera på uthyrning och försäljning av containrar, men även enklare ombyggnation som att sätta lås på containrar. Större modiferingar såsom isolering, gångdörr med mera kommer att göras i Göteborg och fraktas upp till kunder i området, säger Lundbys försäljningsansvarige Tobias Hugosson till Progress report.

Företaget puffar för möjligheterna att bygga om containrar till mobila hus för diverse sammanhang, och hoppas att privatpersoner ska få upp ögonen för möjligheten att använda dem som förråd exempelvis i samband med hemrenoveringar.

2016 omsatte bolaget Lundby Container Service LCS AB 60 miljoner kronor.

Publicerad 2018-04-11 10:39:04

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

17 sep
ITS World Congress
Köpenhamn, Danmark
18 sep
Innotrans
Berlin, Tyskland
19 sep
Cemat Russia
Crocus Expo, Moskva, Ryssland.
09 okt
Post-Expo 2018
Hamburg Messe, Hamburg
17 okt
BVL International Supply Chain Conference
Intercontinental och Pullman Berlin Schweizerhof, Berlin, Tyskland. 
Cron Job Starts