Emotion öppnar automatiserat lager för tredjepartslogistik

Emotrons nya anläggning ligger på logistikområdet Stigamo söeder om Jönköping. (Bild: Tosito) Emotrons nya anläggning ligger på logistikområdet Stigamo söeder om Jönköping. (Bild: Tosito)

Uppdragslogistikern Emotion Logistics öppnar i april ett nytt automatiserat lager i Jönköping.

Lagret på 7 000 kvadratmeter nybyggs och hyrs ut av fastighetsbolaget Tosito och ligger i området Stigamo intill E4.

– Vi bygger för att hantera en mycket krävande logistik till både detaljhandel och direkt till konsumenter över hela världen, säger Markus Kinnander vd för Emotion Logistics i ett pressmeddelande. Därför krävs en fortsatt expansion.

Det nya lagret automatiseras med en Autostore-anläggning som levereras av Element Logic. Rekrytering av omkring 15 medarbetare har redan påbörjats. Kapaciteten är vid start dimensionerad för 700 orderrader i timmen och i lagret och kommer utöver Autostore anläggningen att bestå av ytor för returhantering, kundtjänst och förädling av produkter.

Emotion uppger inte vem som kommer att bli kund i det nya lagret. I pressmeddelandet uppges att man att man driver och utvecklar logistiken åt en rad starka varumärken. Företagets olika lager specialiserar sig på områden som konfektion, reservdelar, accessoarer, inredning och skönhetsprodukter.

Emotion Logistics är ett helägt dotterbolag till familjeföretaget Börjes Logistik & Spedition i Nybro.

Publicerad 2020-01-16 11:03

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!