Elgiganten levererar varor över dagen

3,5 miljoner svenskar kommer att kunna ta del av tjänsten ”Same Day Delivery”. Foto: Elgiganten 3,5 miljoner svenskar kommer att kunna ta del av tjänsten ”Same Day Delivery”. Foto: Elgiganten

Snabba leveranser är ett viktigt vapen på den tuffa e-handelsmarknaden. Nu meddelar Elgiganten att de erbjuder hemleverans samma dag, förutsatt att beställningen görs före klockan 13.

Erbjudandet kommer att finnas på 345 av landets orter, och totalt kommer 3,5 miljoner svenskar att kunna ta del av tjänsten ”Same Day Delivery”. Erbjudandet gäller för ett urval Elgigantens sortiment. 

— Våra kunders förändrade levnadsvanor skapar nya förväntningar och önskemål. För oss är det viktigt att snabbt anpassa oss efter detta för att kunna hjälp till hela vägen. Vi vet att snabba leveranser är efterfrågat, därför lanserar vi nu Same Day Delivery i storstadsregionerna, säger Niclas Eriksson, vd för Elgiganten, i ett pressmeddelande.

Enligt företaget kommer varorna som levereras samma dag att köras på 100 procent fossilfria drivmedel. I Stockholm levereras produkterna helt utsläppsfritt med elbil. Ambitionen uppges vara att alla Elgigantens leveranser ska ske helt utsläppsfritt, men ”fossilfria hemleveranser är ett steg i rätt riktning”.

— Att kunna erbjuda våra kunder leveranser samma dag som de lägger sin beställning är en milstolpe för oss på Elgiganten. Att våra snabbaste leveranser också är fossilfria känns viktigt. Vi arbetar för att alla våra leveranser ska ske helt utsläppsfritt och därför har vi till exempel börjat med tågtransporter till norra Sverige, säger Niclas Eriksson. 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-11-15 08:56

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021