DSV i Jönköping bygger större

Verklighet om ett år.  (Illustration: DSV) Verklighet om ett år. (Illustration: DSV)

DSV Roads omlastningsterminal i Torsvik söder om Jönköping har blivit för trång. Nästa vinter går lasset ett par kilometer söderut längs E4, till området Stigamo, där en terminal på 20 000 kvadratmeter samt 2 000 kvm kontor nu byggs. 

– Vi har helt enkelt vuxit ur dagens anläggning, säger DSV Roads vd Magnus Malmqvist till Transportnytt.

Jönköping är det största navet för DSV:s svenska trafik. Härifrån utgår bland annat regional distribution men även trafiken till exempelvis Norge och Finland, och även marknadsorganisationen för trakterna kring Jönköping och Örebro har kontoret här. Men anläggningen på drygt 12 000 kvadratmeter i Torsvik byts nu mot nybygge i närbelägna Stigamo, öster om E4 något söderut.

Vem som får bygguppdraget har ännu inte avslöjats, men redan i början av 2019 ska den nya terminalen stå klar att börja användas. Huvudbyggnaden blir en så kallad crossdockinganläggning på 20 000 kvadratmeter med gott om portar, cirka 100. Därintill byggs ett kontorshus på 2 000 kvadratmeter. Tomten är 107 000 kvadratmeter.

Alexander Kristofersson

Publicerad 2018-03-28 14:19

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

18 jun
TOC Europe
Rotterdam, Nederländerna
03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov