Dressman utökar till 224 robotar i centrallagret

I Varners centrallager finns, förutom Autostore-lösningen, två höglager, bansystem, sortering och bansystem. (Bild: Varner-gruppen) I Varners centrallager finns, förutom Autostore-lösningen, två höglager, bansystem, sortering och bansystem. (Bild: Varner-gruppen)

Modekoncernen Varner, med varumärken som Dressman och Carlings, byggde ett centrallager i Vänersborg i samarbete med Swisslog som togs i drift 2016. Nu behöver anläggningen byggas ut med ytterligare automation.

– Centrallagret i Vänersborg var redan när det byggdes förberett för att ytterligare expanderas inom husets fyra väggar, säger Anders Eriksson, Supply Chain Director på Varner i ett pressmeddelande. Vår snabba tillväxt inom e-handeln gör det nu nödvändigt att i princip fördubbla vår Autostore-anläggning,

Det innebär att den befintliga Autostore-anläggningen, som är en automatisk robotlösning för lådor, byggs ut från dagens 60 000 lådor till 116 000 lådor och bestyckas med sammanlagt 224 robotar. En ny design av arbetsstationer för plock och pack, inlagring, returhantering och hantering av hängande plagg tagits fram.

Anläggningen kompletteras även med ytterligare åtta nya arbetsstationer för plock och pack, fyra stationer för returhantering, 24 sorteringsstationer samt ytterligare bansystem.

Varners lager omfattar, förutom Autostore-lösningen, två höglager för pall- respektive lättgods, bansystem för pall- respektive lättgods, arbetsstationer för plock och pack, internleverans, returhantering, lösning för hängande plagg samt en sorteringsutrustning av crossbelttyp. Anläggningen styrs med Swisslogs WMS Synq, i kombination med Varners egen WMS-lösning.

Varner sysselsätter närmare 11 000 anställda och har 1 500 butiker i åtta länder: Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Polen, Tyskland och Österrike. Swisslog är en del av Kuka-koncernen, en leverantör av automationslösningar med drygt 14 000 anställda världen över.

Publicerad 2019-08-05 14:50

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!