Stora Enso går nu med DFDS till Zeebrugge

DFDS använder sina fartyg med blomnamn för rorotransporterna över Nordsjön. Nu får de sällskap i rederiet av Schieborg och Slingeborg. (Bild: DFDS) DFDS använder sina fartyg med blomnamn för rorotransporterna över Nordsjön. Nu får de sällskap i rederiet av Schieborg och Slingeborg. (Bild: DFDS)

DFDS har tecknat avtal med papperskoncernen Stora Enso och tar över skeppningarna av pappersprodukter mellan Göteborg och Zeebrugge under minst fem år. SOL och Cobelfret har tidigare delat på transporterna.

Enligt ett pressmeddelande handlar det om cirka 700 000 ton papper årligen som ska fraktas från Sverige ner i Europa via Belgien.

Det nya avtalet innebär att DFDS öppnar en ny linje mellan Göteborg och Zeebrugge som väntas komma igång i mitten av juni. Linjen kommer att trafikeras av tre roro-fartyg. Två av dem, Slingeborg och Schieborg, köps in från Cobelfret för 270 miljoner danska kronor. Det tredje fartyget tar DFDS från sin Göteborg–Gent-linje. DFDS utökar antalet avgångar från Sverige till Belgien från åtta till tolv i veckan.

Sedan november 2014 har denna trafik skötts av SOL Continent Line på uppdrag av Stora Enso med fartyg som Stora Enso chartrat in. SOL meddelar att de upphör med trafiken på linjen Göteborg–Zeebrugge den 17 juni 2019.

Publicerad 2019-05-16 10:58

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
14 mar
9th Cool Supply System & Solutions
Amsterdam, Nederländerna
Cron Job Starts