DFDS beställer ytterligare ellastbilar från Volvo

Totalt ska 125 styck Volvo FM Electric-lastbilar levereras till frakt- och logistikföretaget DFDS. Foto: Volvo Trucks Totalt ska 125 styck Volvo FM Electric-lastbilar levereras till frakt- och logistikföretaget DFDS. Foto: Volvo Trucks

För bara ett par månader meddelades att Volvo Lastvagnar fått en rekordorder på 100 helektriska lastbilar från DFDS. Nu utökas ordern med ytterligare 25 likadana fordon.

De nya fordonen är alltså en tilläggsbeställning till den tidigare rekordordern på 100 lastbilar och innebär att Volvo nu ska leverera totalt 125 styck Volvo FM Electric-lastbilar till sjöfrakt- och logistikföretaget DFDS.

– DFDS har återigen bevisat sitt förtroende för vårt samarbete och vår teknik med den här ordern. Vi är väldigt glada och stolta över att det så tydligt börjar bli en konkurrensfördel för transportörer att erbjuda eldrivna, hållbara transporter. Det är väldigt positivt för Volvo, för våra kunder och för miljön, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande.

Volvo FM Electric-lastbilarna kan köras upp till 500 km under ett arbetspass, med en snabbladdning under exempelvis ett lunchstopp. Volvo FM Electric har en totalvikt på upp till 44 ton och kan laddas både över natten vid hemmadepån och via högeffektsladdning under dagen. 

De nya ellastbilarna ska användas för transporter i norra Europa, och som Transportnytt tidigare har rapporterat ska leveranserna av fordonen påbörjas under det fjärde kvartalet 2022. 

– Gröna investeringar i den tunga transportindustrin är en förutsättning för att nå de utsläppsminskningar som behövs för DFDS, kunder och samhället. Vårt partnerskap med Volvo Lastvagnar gör att DFDS kan investera ytterligare i gröna transportlösningar, som redan är mycket efterfrågade bland kunderna. Vi hoppas att detta ökar efterfrågan på gröna infrastrukturlösningar över hela Europa, kommenterar Niklas Andersson, Executive Vice President och Head of Logistics Division hos DFDS.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-12-22 14:46 Uppdaterad onsdag, 22 december 2021 14:58

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021