Designnätbutik bygger storlager i Nybro

Flyttar en och en halv mil nästa höst. (Bild från Royaldesign.se) Flyttar en och en halv mil nästa höst. (Bild från Royaldesign.se)

Smålandsbaserade e-handelsbolaget Royal Design har planerna klara för ett nytt lager i Nybro, väster om Kalmar. I första etappen byggs 20 000 kvadratmeter, att stå klara om ett år, och efter det är ytan tänkt att fördubblas.

Royal Design har huvudkontoret i Kalmar, och än så länge lager på glasorten Orrefors, utanför Nybro. Företaget är inriktat inte minst på designprodukter för heminredning, inklusive konstglas och möbler. Med tiden har Royal Design också kommit att ha 14 butiker i Sverige, under varumärkena Royal Design och förvärvade Rum 21. Sortimentet omfattar över 100 000 produkter, från fler än 350 varumärken, uppger Royal Design.

Den 1 oktober 2019 ska första halvan av det nya lagret vara färdigt för inflyttning. Fullt utbyggt ska det bli cirka 40 000 kvadratmeter, är tanken. Nyhetssajten 24Kalmar.se återger att lagret planeras bli ”ett robotlager med mycket automatiserade processer”.

– Vi gjorde en undersökning och kikade både på Stockholm och Jönköping. Men vi har fantastiskt duktig och lojal personal på Orrefors och majoriteten bor ju i Nybro. Det blir ju mycket smidigare rent logistikmässigt. Marken är väldigt attraktiv, den ligger precis vid en större väg som har bra förbindelser med logistikföretag, säger Royal Designs vice vd Andreas Ekberg, enligt 24Kalmar.se.

Andreas Ekberg är hälften av den duo som startade Royal Design 1999, med idén att serva den amerikanska marknaden med produkterna i fråga. Förra året var omsättningen över 600 miljoner kronor.

Publicerad 2018-10-11 09:30

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts