De testar Postnords paketboxar

En av Postnords paketboxar hos HSB brf Smaragden i Nacka strax öster om Stockholm. Foto: Postnord En av Postnords paketboxar hos HSB brf Smaragden i Nacka strax öster om Stockholm. Foto: Postnord

Postnord provar i ett pilotprojekt med leveranser av paket till boende via boxar i bostadsfastigheten.

I oktober startade ett pilotprojekt där paketboxar placeras på olika platser i Stockholm. Projektet är ett samarbete mellan Postnord och bland andra HSB Stockholm. Som en av Stockholms största bostadsaktörer deltar åtta av HSB Stockholms bostadsrättsföreningar och åtta hyresfastigheter i piloten.

HSB-föreningen Smaragden i Orminge strax öster om Stockholm med 384 lägenheter är en av de utvalda där de boende nu inte behöver gå långt för att hämta ut sitt paket.

– Det här är en väldigt bra service till våra boende. Vi har en hel del äldre i föreningen som har svårt att ta sig ner till centrum och det är dessutom bra nu i coronatider att låta bli. Dessutom är det bra för miljön att bilen blir kvar på parkeringen, säger Yvonne Borg, ordförande i HSB brf Smaragden i Orminge.

Åtta av HSB Stockholms bostadsrättsföreningar i Nacka, Lidingö och Haninge och åtta av HSB Stockholms hyresfastigheter i Skarpnäck, Hägersten, Bandhagen, Kristineberg, Sköndal och Stockholm deltar i piloten.

FAKTA PostNords paketboxar

Pilotprojektet lanserades i Stockholm i oktober och ska pågå i ett år. Paketboxarna innehåller 13 boxar för olika paketstorlekar. När paketet är levererat till paketboxen aviseras mottagaren via sms och i PostNords app. Blir piloten lyckad kan lösningen bli ett leveransalternativ för fler delar av Sverige, såväl tätort som landsbygd.

Publicerad 2020-10-07 08:57

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!