De storsatsar på biogas

En av energibolaget Eons produktionsanläggninga för biogas – Högbytorp i Bro nordväst om Stockholm som stod klar 2020 och som producerar bland annat biogas från restavfall. Foto: Eon En av energibolaget Eons produktionsanläggninga för biogas – Högbytorp i Bro nordväst om Stockholm som stod klar 2020 och som producerar bland annat biogas från restavfall. Foto: Eon

En av Sveriges största kedjor med obemannade tankstationer köper en av Sveriges största aktörer när det gäller tillverkning av biogas och tankstationer för bränslet.

St1, som idag också äger kedjan Shells drivmedelsstationer i Sverige, satsar nu rejält på biogas genom att köpa bolaget Eon Biofor AB, som har sex produktionsanläggningar i Sverige och 52 tankstationer för biogas. Eon Biofor AB har omsättning på cirka 650 miljoner kronor.

Eon Biofor har 35 anställda och verksamheten är geografiskt placerad i olika delar av södra Sverige samt i Stockholm. Företaget producerar, importerar och exporterar biogas som levereras till kunder genom olika säljkanaler. Eon Biofor har sex produktions- och uppgraderingsanläggningar för biogas, där två av dessa är delägda dotterbolag – Söderåsens Bioenergi AB och Falkenbergs Biogas AB.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-04-27 08:55

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!