De storinvesterar i Volvo-lastbilar

En av Skellefteå Lastbilsstations nya Volvo-lastbilar som man köpt från Wist Last & Buss. En av Skellefteå Lastbilsstations nya Volvo-lastbilar som man köpt från Wist Last & Buss.

Byggboomen i Sveriges två nordligaste län har lyft efterfrågan på transporttjänster i regionen. Nu utökar och förnyar ett av transportföretagen i Västerbotten sin lastbilsflotta.

Det är en av regionens mest expansiva företag – Skellefteå Lastbilsstation – som nu meddelar att man köper ytterligare 24 nya Volvolastbilar av Wist Last & Buss.

Det blir därmed det andra stora lastbilsköpet som Skellefteå Lastbilsstation gör senaste året för att förnya vagnparken och möta det ökande kundtrycket. Förra året investerade man i 13 nya lastbilar samt 7 nya släpvagnar.

Skellefteå Lastbilsstation har gått från en omsättning på 288 miljoner kronor 2019 till att i år omsätta över 400 miljoner. Ökningstakten ligger på cirka 20 procent om året och företaget är ett av de mest växande i regionen. Men innan dess stod företaget och ”trampade vatten” under 3-4 år, företaget gick med vinst men inte mycket hände i utveckling.

– Vi satte oss ned i ledningsgruppen och styrelsen och organiserade om, drog upp planer och visioner. Vi gjorde helt enkelt en omstart och med den satsningen fick vi en boost i hela företaget, säger Skellefteå Lastbilsstations vd Benny Svedberg.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-06-23 13:13

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021