De skaffar sin första Autostore-anläggning

Så här kommer Postnords nya lagerlokaler i Ljungby se ut när de står klara nästa sommar. Så här kommer Postnords nya lagerlokaler i Ljungby se ut när de står klara nästa sommar.

I Ljungby påbörjas bygget av ett nytt lager åt en av Sveriges största logistikaktörer. Bygget är ett led i deras satsning på trepartslogistik.

I slutet av maj meddelade Postnord att man ska bygga ett nytt lager i anslutning till det befintliga lagret företaget har på Bergavägen i Ljungby. Nybyggnaden omfattar 20 000 kvadratmeter och när den står färdig att ta i bruk sommaren 2022 så kommer Postnord förfoga över totalt 50 000 kvadratmeter lageryta i Ljungby.

I Ljungby har Postnord sedan tidigare automatiserat delar av packprocessen för e-handelsleveranser, med en packningsmaskin som automatiskt anpassar storleken på emballaget till produktens storlek. På så sätt minimeras mängden luft som transporteras till slutkonsumenterna.

Nu ska Postnord utöka automationen av plockprocessen i Ljungby genom att införskaffa robotsystemet Autostore från Element Logic. En Autostore skapar nya möjligheter till att skapa en effektivare plockprocess, framförallt kopplat till e-handel där det sker mycket styckplock.

– Vi har redan mycket automation inom Postnord TPL men detta blir den allra första Autostore-anläggningen. Det känns roligt att kunna erbjuda befintliga och nya kunder än mer konkurrenskraftiga logistiklösningar, säger Karl Kallin, logistikutvecklingschef i region Småland, PostNord TPL.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-07-01 09:33

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021