De ska ansvara för distributionen av Modernas coronavaccin

 Foto: Küehne+Nagel Foto: Küehne+Nagel

En känd schweizisk logistikkoncern har fått uppdraget att ansvara för distributionen av amerikanska läkemedelsföretaget Modernas vaccin mot covid19 i Europa.

Det amerikanska läkemedelsbolaget Modernas vaccin mot covid19 rapporterades den 6 januari ha blivit godkänt av EU:s läkemedelsmyndighet (EMA) och blev därmed det andra vaccinet att godkännas för användning mot covid19 i unionen.

Dagen efter, den 7 januari meddelade Moderna att man gett schweiziska logistikjätten Kuehne+Nagel i uppdrag att ansvara för den internationella distributionen och förvaringen av Modernas coronavaccin. Kuehne+Nagels uppdrag omfattar distribution från Kuehne+Nagels egen läkemedelshub i Europa till Europa, Asien, Mellanöstern och delar av Syd- och Nordamerika.

För distributionen av vaccinet i Europa har Kuehne+Nagel en flotta bestående av drygt 200 för ändamålet specialanpassade fordon. Modernas coronavaccin kräver en temperatur på 20 grader C under transport och lagring.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-01-07 10:48

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts